ЧАЙНИ РОЗИ

Рози от чаено дърво – Най -обичаните и най-популярни рози, които най -често се отглеждат по целия свят. Характеризират се с големи и красиво оформени цветя, растящи в храста. Първоначално ароматът им напомня аромата на китайски чай, след което получиха името си, а след това характеристиките им бяха променени чрез по -нататъшно кръстосване с рози, като ремонтант и пенетиан.
Чаените рози цъфтят непрекъснато от юни до първите слани.
Растенията са високи от 60 до 120 см и най -често се засаждат на разстояние между 40 и 50 см, в зависимост от сорта, мястото на засаждане и климата, който е от 5 до 6 разсада на квадратен метър.
Цветето обикновено е с форма на чаша. Трайността на цветето е от 4 до 8 дни. Чаените рози изглеждат най -добре в групи. След засаждането поливането е задължително, особено през летните месеци.
Разсадът е ароматен и подходящ за рязане, големи цветя и голям избор от цветове. Пищността на цветовете е и тяхната основна характеристика. Те могат да бъдат от бяло, през златистожълто до яркочервено. Всяко цвете обикновено е индивидуално и расте на права и здрава дръжка. Дължината на дръжката е около 70 см.
Те могат да бъдат засадени във всички видове градини. Засаждат се на групи, видове, цветни лехи, индивидуално или в комбинация с други растения. Те са най -подходящият сорт за букети.
В днешно време броят на сортовете чайна роза расте бързо.

Uporedi
In stock .

Описание

Всички видове рози могат да бъдат засадени през есента или пролетта. Есенното засаждане е много по -добро (ноември), тъй като разсадът има достатъчно време до пролетта, за да развие корени. Можете да засадите разсад, който е в саксии през цялата година. Розите са подходящи за почви с лека киселинност и почви, богати на хумус. Що се отнася до позицията, розите обожават слънцето. Те се нуждаят от минимум 5-6 часа слънчева топлина и светлина на ден.

Подхранването е много важно за тази роза и се извършва през пролетта след първото подрязване и окопаване, обикновено с органичен тор (земни червеи или оборски тор).

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ЧАЙНИ РОЗИ“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Login

Lost your password?