ПЪЛЗЯЩИ РОЗИ

ПЪЛЗЯЩИ РОЗИ

Пълзящите рози са известни още като катерещи рози и под латинското име Climber Rose. Както подсказва името, те образуват големи цветни стълбове и растат до стълб или ограда, създадени за тази цел. Те винаги трябва да са насочени хоризонтално.
Те могат да растат на височина до 4 м. Цветовете им са средни до много едри в зависимост от сорта, но единствената им характеристика е, че са изключително ароматни.
Тези рози са подходящи за оформяне на перголи, охладители, цветни живи плетове, маскиране на стени и грозен фон. Тяхното предназначение е декоративно и затова са засадени. Лиерите правят двора луксозен и богат, така че се нуждаят от допълнителни грижи и подходяща поддръжка.
Пълзящите рози цъфтят през целия сезон и се засаждат на разстояние от 1 до 2 м, което зависи от буйния сорт и предназначение.
Задължително е да се съкращават всяка година с една трета от сегашния им размер.

Uporedi
In stock .

Описание

Как Се Засаждат Пълзящи Рози?

Направете здрава конструкция преди засаждането. Защо? С тази конструкция пълзящите рози ще бъдат подпомогнати да растат. Тези рози се засаждат през есента. Те са засадени на разстояние 1 до 2 м, а ако са засадени до стената, те трябва да бъдат отделени от стената с около 40 см. Също така, те могат да бъдат засадени в саксии за тераси и други подобни.

През първите три години те трябва да се оставят да растат безпрепятствено. Подрязването се извършва едва през четвъртата година и оттогава се прави всяка следваща година.

Нуждаят се от редовно окопаване и плевене около розата.

Поливането трябва да е често, защото те обичат много вода. Не трябва да се напръскват директно с вода, а да се полива само почвата, в която са засадени.

Също така, тези рози изискват хранене и защита от болести. Заболяванията, които могат да ги атакуват, са:
Черно петно ​​- Чернипетнавраннитеетапинапълзящароза
Ръжда–Кафявипетнавраннитеетапинапълзящирозовилистенца
Пепелник–паяжинаотпаяжина

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ПЪЛЗЯЩИ РОЗИ“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Login

Lost your password?